tiistai 28. lokakuuta 2014

Ama: Nyt kolme viikkoa Palermossa

Olemme nyt kotiutuneet Palermoon, josta löysimme mukavan kaksion aivan keskustan liepeiltä. Ero rauhalliseen ja hillittyyn Berliiniin on melkoinen, ja on eroa äänitasossa Espanjan Fuengirolaankin. Kun on kaksinkertaiset ikkunat ja vielä kunnon parvekeovet, niin öisin ei tarvitse kuitenkaan korvatulppia. Asuntomme on sisältä mukava ja nykyaikainen, vaikka kotitalomme ulkoapäin näyttääkin hieman huonossa hapessa olevalta. Mutta kaikki toimii moitteettomasti ja nettikin on nopeampi kuin Berliinin-kämpässämme.


Espanjan jälkeen, mutta varsinkin vapaamielisen, mutta hyvin järjestelmällisesti toimivan Berliinin jälkeen, yllättävän monessa talossa on sähköjohtoja, puhelinjohtoja, vesijohtoja jne. aivan ns. pientä laittoa vaille. Sähköroikkia on vedetty lievästi sanoen liberaalisti kadun yli talosta toiseen ja varmaan toiveena on, että liian korkea kuorma-auto ei kyseiselle kadulle eksyisi. Aina ei varmaan voi tietää, kenen sähkölaskuun oma kulutus menee ja kuka soittaa minun lankalinjastani.


Ja vielä yksi palermolainen keksintö: pop-up-kaatopaikka! Berliini ja Fuengirola olivat esimerkillisiä kaupunkeja siisteydeltään, mutta täällä kaduilla kävely muistuttaa vapaamutoista tanssahtelua, ellei halu astua koiranpaskaan, jota riittää runsaasti. Mutta roskat ja kaatopaikkatavara dumpataan nyt siihen lähistölle - eiköhän ne joku korjaa kuitenkin...







1 kommentti:

  1. Kuulostaa aivan Intialta! Olenkin miettinyt että näissä maissa on paljon samaa. Positiivisena esimerkkinä värien taitava yhdistely. Peetä on täälläkin maassa mutta Se taitaa useammin olla lehmän. Nauttikaa Italian lämmöstä!

    VastaaPoista