tiistai 23. syyskuuta 2014

Mare: FKK

Ensimmäisen kerran törmäsin FKK:hon eli freiekörperkulturiin (saksalaiseen nudismiin) Liquidromissa, Kreuzbergissä sijaitsevassa kylpylässä.

Allassalin ovella kylpijöitä kehotettiin olemaan hiljaa ja huomioimaan myös toiset kylpijät.  Kylpylän vetonaulana on ihanasti kelluttava suolavesiallas (Mondo Berliini). Veden alla soi rauhoittava intialaistyyppinen musiikki ja hämärää kupolihuonetta halkovat siniset ja punaiset valot luoden vedenalaista tunnelmaa koko tilaan.

Suola-altaassa oli ihmisiä kuin veden varaan joutuneita hyönteisiä vaahtomuoviset putkikellukkeet kattoa kohti sojottaen, yksi niskan alla, toinen vyötäisillä ja kolmas polvitaipeiden alla eli hyönteismäisesti kuusi raajaa yhteensä. Värikkäät munan muotoiset lamput mukailivat  veden liikkeitä pinnalla kelluen, unenomaisesti lähestyen ja taas  etääntyen. Täydellistä rauhaa ja harmoniaa. Vedestä noustuaan tuntee maan vetovoiman raskauden jäsenissään ja askellus on kuin lyijypainot roikkuisivat mukana.

Baarissa, lepotuoleissa, suihkussa, saunoissa ja pukuhuoneissa sekä miehet että naiset makailivat ja venyttelivät alastomina nauttien ja rentoutuen. Baarin lepotuoleista näki edessä olevan saunan lauteille lasiseinän läpi, eikä se näyttänyt hetkauttavan ketään, ei saunojia eikä loikoilijoita. FKK.

Tänään pyöräilin Spree-joen rantaa pitkin Gemäldegalerielle ja näin sen taas! FKK:n. Ja tässä säässä, kun syksy jo kolkuttaa ovella ja pudottelee lehtiään! Yläosattomat ja luultavasti myös alaosattomat berliiniläiset joen rannalla sieppaamassa kesän viime säteitä.  Ajatuksiini  livahtaa kadehdittava mutkattomuus ja toisaalta itsensä paljastelu, hm.

No, kuvia minulla ei ymmärrettävästi ole, valitan.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa ihanalta, etenkin intialaistyyppinen musa, kuuntelen täällä levyä Sacred Chants of Shiva flunssassa ja hyvältä kuulostaa kun ulkona sataa.

    VastaaPoista